Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/vhosts/afielektrik.com/httpdocs/solaris/config.php on line 17
ÇELİK ELEKTRİK BORUSU KULLANMAK İÇİN 7 NEDEN - AFİ Elektromekanik
  • +90 216 313 5252
  • info@afielektrik.com
  • TR
  • EN

ÇELİK ELEKTRİK BORUSU KULLANMAK İÇİN 7 NEDEN

EMT Boru, IMC Boru ve RSC Boru, inşaat elektrik tesisatında kullanılan borular içerisinde en güvenilir borulardır. Neden bunun böyle olduğunu da şu şekilde sıralayabiliriz:

1. EKONOMİK KAZANIM:

Çelik boru (EMT Boru) kurulum aşamasından başlayarak, binanın yaşam döngüsü boyunca maliyet tasarrufu sağlar. "Bir binanın tam yaşam döngü maliyeti genellikle düşünülmeyen, ancak düşünülmesi gereken bir faktördür". Yeni inşaatta çelik konduit, kurulumun güvenliğini artırmak için bir topraklama iletkenine ihtiyaç duymaz, bu da ek iletkenler için bütçe ayırmanızın gereksiz olduğu anlamına gelir. Ayrıca, çelik konduitin esnekliği ve tekrar kullanılabilirliği sayesinde, bir bina yıllar içinde büyük değişikliklere uğrasa bile, konduit elektrik yolları yerinde bırakılabilir, bu da binanın evrimleşmesiyle birlikte kabloları sürekli olarak değiştirme maliyetinden tasarruf etmenizi sağlar.

2: 100 YAŞINDA YENİ BİR ÜRÜN

Çelik konduitin süreklilik ve dayanıklılığının tanınması, modern ve olumlu bir yöneliştir. Bir yüzyıldan fazla bir süredir, çelik konduit, fiziksel hasara karşı üstün koruması sayesinde İnşaat sektörünün tercih ettiği bir üründür. Doğal ya da insan kaynaklı felaketlerle karşılaştığımızda, daha güçlü bir altyapı inşa etmek giderek daha önemli hale gelir - ve çelik konduit, genellikle kablo yöntemleriyle mümkün olmayan hallerde, iletkenlerin çıkarılmasına, değiştirilmesine, güncellenmesine ve konduitin tekrar kullanılmasına izin verdiği için mükemmel bir elektrik tesisat yöntemi olarak ortaya çıkmaktadır. Konduit hattı, sele maruz kalsa dahi yeni tesisatın döşenebilmesi için temizlenip, yıkanabilir. "Çelik konduit belki 100 yılı aşkın bir süredir var olduğu için eski bir ürün gibi görünebilir ancak gerçekte geleceğin ürünüdür,"

3: DÜNYANIN EN ÇOK GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEN MALZEMESİ

Çelik konduitin uzun ömrü ve tekrar kullanılabilirliği sürdürülebilir inşaat uygulamalarını destekler. Çelik sonsuz kez geri dönüştürülebilir ve neredeyse her amaç için kullanılabilir. "Çelik konduitin sürdürülebilirliği, çeliğin kendisinin geri dönüştürülebilir olmasıyla gelir". Çelik konduit aynı zamanda uzun hizmet ömrü (bazı Rigid borular (RMC/RSC)'ler 60 yıldan fazla süredir kullanılmaktadır) ve yeni iletkenlere ve ek devrelere yer verme yeteneği ile çevresel etkiyi azaltmaya yardımcı olur, bu da zaman içinde konduit yollarının tekrar kullanılmasına izin verir.

4: YÖNETMELİKLERE UYGUN

Çelik konduit her yerde kullanılabilir. Amerikan Ulusal Elektrik Kodu (NEC), tüm malzeme türlerine sıkı kısıtlamalar getirir, ancak çelik konduit her zaman her yerde kullanılabilmektedir. "Binalar büyüdükçe ve daha karmaşık hale geldikçe ve insanları korumak daha zor hale geldikçe, diğer iletkenler NEC tarafından daha fazla kısıtlanırken çelik konduit neredeyse her yerde kullanılabilirken aynı zamanda en iyi korumayı sağlar".

5: ISIYLA BAŞA ÇIKAR

Ateşe dayanıklı malzemeden imal edildiğinden, çelik konduit, yangın ve patlamalara karşı koruma sağlar. Yangının erişebileceği her yerde çelik konduit kolayca kurulabilir, yangın hasarına karşı ek koruma sağlar ve yanmaz. "Alternatifleri olan ürünler de yangına karşı güvenli hale getirilebilir, ancak bu seçenekler daha pahalı ve zaman alıcıdır." Konut ve ticari binalarda EMT, yüksek patlama riski olan benzin istasyonları veya tahıl depoları gibi yerlerde, RMC ve IMC çelik konduit, iletkenleri ateş kaynağı olmaktan korur.

 

6: DOĞAYA KARŞI DİRENÇLİ

Endüstri standartlarına ve NEC gereksinimlerine uygun olmak için çelik konduitin korozyon koruması sağlanmalıdır. Çelik paslanır. Bu nedenle çelik konduit, hızlı bozulmaya neden olmayacak şekilde çinko galvanizasyon ve dönüşüm kaplamaları gibi birkaç önleyici işlem geçirir. "Üreticiler ürünlerinin uzun süre dayanmasını istedikleri için çelik konduitin korozyona karşı korunduğundan emin olmak için büyük çaba harcarlar."

7: TEKNOLOJİ ÇAĞININ ÜRÜNÜ

Çelikten yaplmasının avantajıyla, EMT konduit,IMC Konduit, RSC Konduit yüksek derecede hassas  veri hatlarını elektromanyetik parazitlere karşı korur. Elektrik devrelerinde hızla hareket eden bankacılık bilgilerini veya bir ameliyat odasındaki monitörleri veya diğer hassas ekipmanları besleyen kabloları hayal edin - tüm bu bilgiler teller ve elektrik yolları üzerinden seyahat eder. "Herhangi bir kablo veya elektrik ekipmanı ile uğraşıyorsanız, elektromanyetik müdahale (EMI) potansiyeli vardır." Çelik konduitin EMI'ye karşı üstün koruması, binanızdak şu anda hizmet veren veri hatlarını veya ekipmanları da, gelecekte de kurulacak olanları da EMI müdahalesine karşı korur.